Kako je nastala utrka

Nažalost, svi se znamo koliko nam pomažu kod požara i poplava, intervencija u kojima smo više puta jednoglasno zaključili. Da, oni su naši heroji.
Povrh svih nedaća s kojima se bore za kraj radne godine ponovno nesebično pomažu. Vatrogasci grada Zagreba organiziraju Humanitarnu vatrogasnu utrku stepenicama za Udrugu roditelja vitalno ugrožene djece, Udruga Kolibrići.
Ideja za utrku nastala je po uzoru na iste takve svijetske utrke na Novom Zelandu, Seattlu itd. Na tim utrkama vatrogasci također trče u humanitarne svrhe, pomažući pritom udrugama u svojoj okolini. Nažalost u cijelom svijetu dok svi mi bježimo od opasnosti dima i vatre, vatrogasci hrabro ulaze u građevine koje gore kako bi nam pomogli, za što je potrebno biti fizički i psihički spreman. Kroz ovu humanitarnu utrku stepenicama vatrogasci žele provijeriti svoju spremnost trčeći na vrh poslovne zgrade koja ima 31 etažu, promovirati vatrogastvo, ukazati na opasnosti s kojima se svakodnevno susreću, a uz sve to ponovno pomoći onima kojima je to potrebno.

Humanitarna vatrogasna utrka stepenicama naziv je ove humanitarne akcije. Cilj ove akcije je još jednom pomoći onima koji su u potrebi.

Ali zašto baš njima, zašto baš Kolibrići? Zato jer su to mali ali ipak veliki borci, zato jer su to oni koji se bore kroz vatrenu stihiju života. Vatrogasci pomažu Kolibrićima kako bi im pomogli u nabavci svega onoga što im je potrebno da pogase rasplamsale požare u svojim životima.